Az aranyhörcsög a száraz meleget kedveli. Óvjuk a hidegtől a huzattól. Elhelyezésére legalkalmasabb egy 50x20 cm alapterületű terrárium tetején egy dróthálóval vagy egy rágcsálóketrec. Az állat alá faforgácsot rakjunk. Az állatot a hörcsögöknek kifejlesztett eleséggel etessük. Szeretik még a száraz kenyeret, amely a fogkoptatás miatt is hasznos. Étrendjükből nem hiányozhat a gyümölcs zöldség sem (pl. alma, sárgarépa, kígyóuborka, saláta, szőlő).ebből fedezi folyadékszükségletét. Itatót is adhatunk neki biztonsági okokból ha netán nem lenne otthon folyamatosan zöldség, gyümölcs illetve a nagy nyári melegben kiegészítésként is jó. Kényeztetésként kaphatóak különböző jutalomfalatok, nasirudak. A terráriumot, ketrecet két- három naponta takarítsuk. Szeret elbújni ezért jó ha valami kis bújót, kis házat teszünk be. Mozgásként jó nekik a hörcsögforgó (esetleges elhízás ellen ) KÁPOSZTÁT, KARALÁBÉT SOHA NE ADJUNK NEKIK, MERT PUFFASZTJA őKET ÉS NEHEZEN EMÉSZTIK MEG!!!

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A tengerimalacot egy 35x65 cm alapterületű terráriumba vagy ketrecbe tegyük. Az állat alá faforgácsot rakjunk. Az állatot a tengerimalacoknak kifejlesztett eleséggel etessük, de nagyon fontos a széna, amely a fő táplálékuk. Szeretik még a száraz kenyeret, amely fogkoptatás miatt is hasznos. Étrendjükből nem hiányozhat a gyümölcs zöldség sem (pl. alma, sárgarépa, kígyóuborka, saláta, szőlő) ebből fedezi folyadékszükségletét. Bőséggel adjunk nekik minden nap! De nekik is lehet itató adni, ha nem tudjuk nap, mint nap biztosítani a zöldséget gyümölcsöt. Mivel foga folyamatosan nő fogkoptatót is tehetünk be. (Vagy, mint már említett száraz kenyér amit nagyon szeretnek). Kényeztetésként ők is kaphatnak jutalomfalatokat, nasirudakat. A terráriumot, ketrecet szükség esetén takarítsuk. Szeret elbújni ezért jó ha valami kis bújot, házat teszünk be. KÁPOSZTÁT, KARALÁBÉT SOHA NE ADJUNK NEKIK, MERT PUFFASZTJA őKET ÉS NEHEZEN EMÉSZTIK MEG!!!

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A csincsillát egy 40x70 cm alapterületű ketrecbe tegyük. Az állat alá forgácsot rakjunk. Az állatot a csincsilláknak kifejlesztett eleséggel etessük, de nagyon fontos számára a széna, amely a fő tápláléka és segíti az emésztést. A ketrecre feltétlen rakjunk itatót, amelyben a vizet naponta cseréljük. Szintén lehet száraz kenyeret adni nekik, amely fogkoptatás miatt is hasznos. Gyümölcsöt (pl. szőlő, alma) nagyon ritkán és keveset lehet adni, mert hasmenést okozhat. Nekik is vannak különböző jutalomfalatok és nasirudak. Kiegészítésként lehet nekik a ketrecbe betenni bújót, házat vagy függőágyat (nálunk nagyon szeretik ) illetve csincsilla forgót. Naponta egyszer tegyünk be nekik egy tálba fürdető homokot. Azért nem javasolt bent hagyni mert akkor abba pisilnek. KÁPOSZTÁT, KARALÁBÉT SOHA NE ADJUNK NEKIK, MERT PUFFASZTJA őKET ÉS NEHEZEN EMÉSZTIK MEG!!!

Hozzászólás (1 Hozzászólások)

A degut egy 40x70 cm alapterületű ketrecbe tegyük. Az állat alá forgácsot vagy homokot rakjunk. Ha forgácsot rakunk alá akkor naponta egyszer tegyünk be nekik egy tálba homokot, hogy megfürödhessenek. Az állatot a degunak kifejlesztett eleséggel etessük, de nagyon fontos számára a széna, amely a fő tápláléka és segíti az emésztést. A ketrecre feltétlen rakjunk itatót, amelyben a vizet naponta cseréljük. Szintén lehet száraz kenyeret adni nekik, amely fogkoptatás miatt is hasznos. Gyümölcsöt (pl. szőlő, alma) nagyon ritkán és keveset lehet adni, mert hasmenést okozhat. Nekik is vannak különböző jutalomfalatok és nasirudak. Kiegészítésként lehet nekik a ketrecbe betenni bújót, házat, függőágyat és/vagy forgót. KÁPOSZTÁT, KARALÁBÉT SOHA NE ADJUNK NEKIK, MERT PUFFASZTJA őKET ÉS NEHEZEN EMÉSZTIK MEG!!!

Hozzászólás (0 Hozzászólások)